Dia de la dona


Per què es celebra aquest dia?


El 8 de març es celebra el Dia Internacional de la Dona per commemorar la lluita històrica de les dones per la igualtat de gènere, els drets laborals i socials. Aquesta data recorda les reivindicacions de les dones en àmbits com la igualtat salarial, la participació política i l'eliminació de la discriminació de gènere, així com les manifestacions de dones que van tenir lloc a principis del segle XX a Rússia, on les treballadores van reclamar millors condicions laborals, drets socials i el dret al vot. Així, el 8 de març s'ha convertit en un dia per reconèixer els èxits i les contribucions de les dones a la societat i continuar treballant cap a una societat més justa i igualitària per a tothom.


5 dones importants


Hedy Lamarr (1914-2000): Actriu austríaca i inventora. Va ser co-inventora d'una tecnologia de comunicacions que va servir com a precursora de la tecnologia actual de Wi-Fi i Bluetooth.



Wangari Maathai (1940-2011): Activista ambiental kenyana i guanyadora del Premi Nobel de la Pau el 2004 per la seva tasca en la defensa de la conservació ambiental i els drets de les dones.



Chien-Shiung Wu (1912-1997): Física xinesa-estatunidenca coneguda com la "Reina de les Neutrinos". Va fer contribucions importants a la física nuclear i va ser pionera en el camp de les interaccions febles.



Sarojini Naidu (1879-1949): Poetessa índia i activista política. Va ser una defensora de la independència de l'Índia i va ser la primera dona en ser presidenta del Congrés Nacional Indi.



Grace Hopper (1906-1992): Pionera en la informàtica i oficial naval estatunidenca. Va ser una de les primeres programadores de computadores i va ser una figura clau en el desenvolupament del llenguatge de programació COBOL.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fets històrics ordenats mensualment

Travels