Fets històrics ordenats mensualment




Gener: En 1789, s'inicia la Revolució Francesa amb la convocatòria dels Estats Generals per part de Luis XVI1.





Febrer: En 1945, se celebra la Conferència de Ialta entre els líders de les potències aliades (Roosevelt, Churchill i Stalin) per a decidir el futur d'Europa després de la Segona Guerra Mundial.




Març
: En 1808, es produeix el Motí d'Aranjuez que provoca l'abdicació de Carles IV i l'ascens al tron del seu fill Ferran VII, desencadenant la Guerra de la Independència contra la invasió napoleònica.







Abril: En 1492, Cristòfor Colom signa les Capitulacions de Santa Fe amb els Reis Catòlics, que li atorguen el permís i els recursos per a realitzar el seu primer viatge al Nou Món.




Maig: En 1810, s'inicia el procés d'independència de l'Argentina amb la Revolució de Maig, que destitueix el virrei espanyol Baltasar Hidalgo de Cisneros i estableix una junta de govern pròpia.






Juny: En 1944, es produeix el Desembarcament de Normandia, la major operació militar amfíbia de la història, que obre un nou front en l'oest d'Europa contra l'Alemanya nazi.







Juliol
: En 1969, l'astronauta estatunidenc Neil Armstrong es converteix en el primer ésser humà a trepitjar la Lluna, com a part de la missió Apol·lo 117.









Agost: En 1945, els Estats Units llança les bombes atòmiques sobre les ciutats japoneses d'Hiroshima i Nagasaki, causant la mort de centenars de milers de persones i precipitant la fi de la Segona Guerra Mundial.







Setembre
: En 1821, es consumeixi la independència de Mèxic després d'onze anys de guerra contra el domini espanyol, amb l'entrada triomfal de l'Exèrcit 
Trigarante a la Ciutat de Mèxic.






Octubre
: En 1917, es produeix la Revolució d'Octubre a Rússia, que enderroca al govern provisional sorgit després de l'abdicació del tsar Nicolás II i estableix el primer Estat socialista del món liderat pels bolxevics.






Novembre
: En 1989, cau el Muro de Berlín, el símbol de la divisió d'Alemanya i d'Europa durant la Guerra Freda, després d'una sèrie de protestes pacífiques i reformes polítiques en la República Democràtica Alemanya.




Desembre
: En 1991, es dissol la Unió Soviètica, la superpotència comunista que havia dominat l'escena internacional durant més de quatre dècades, després d'un fallit cop d'estat i el reconeixement de la independència de les seves repúbliques.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dia de la dona

Travels